Moje první kalhoty podle střihu z Burdy

Ahoj! 🙂

Poslední dobou přicházím na to, že šití podle střihů opravdu neskutečně ulehčuje život. Tedy, ne že bych to předím nevěděla, ale ještě poměrně nedávno pro mě byla orientace ve střizích jako španělská vesnice. Ano, existují knihy se střihy které jsou určeny pro začátečníky (Díky, Tilly!). V této knize je pak jeden střih na jednom papíře a tudíž nemusíte luštit složitou spleť barevných, vzájemně se překrývajících čárek, jak je tomu u běžných časopisů/knih se střihy. Avšak kvůli tomu získáte jen hrstku střihů.

Vzhledem k tomu, že pro mě nejdostupnější časopis je Burda, stala se mou alfou omegou za cestou k šítí vlastního oblečení. Zpočátku jsem každý výtisk svědomitě prolistovala, abych si následně trhala vlasy nad pokusem obkreslit střih na šaty. Po pár pokusech se ale povedlo! Přišel čas vyzkoušet si mé nově nabyté znalosti v praxi. Z pár látek, které jsem nakoupila ve slevách (vlastně jsem nejdřív nakoupila látky a až pak se začala učit střihy…) jsem vybrala tu, která se svým materiálem hodila na kalhoty. Pak jsem prolistovala všechny Burdy a zvolila kalhoty, které nejvíce odpovídaly mým představám. A hurá do práce!

Obkreslování šlo poměrně snadno, problém ale klasicky nastal někde uprostřed návodu. Některé šicí výrazy mi prostě nedávají smysl a tak v polovině rozpracovaného kusu začnu improvizovat a domýšlet si jak bych asi výrobek mohla dokončit. Strávím nad tím několik dalších hodin, ale nakonec se vždycky doberu k (nositelnému) výsledku. A tak vznikly i moje první kalhoty! U aplikování pasu jsem improvizovala a musela látku na pas střihnout znova a to delší, protože v původní velikosti kterou jsem zvolila bych nedopla boční zip. Ale všechno nakonec dopadlo dobře a já se těším až bude trochu tepleji a kalhoty provětrám.

                kalhoty Burda

Podle stejného střihu jsem si ušila také zelené plátěné kalhoty, kterým jsem přidala detaily na nohavicích a tím je prodloužila. Kalhoty jsou ideální na léto díky svému tenkému materiálu, ale jak se dalo očekávat, tak se taky dost mačkají.

Co si myslíte o mém prvním kalhotovém pokusu?

Mějte se krásně!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..