Romantická podprsenka podle střihu Bambi bra

Ahoj!

Doufám že se máte fajn 🙂 Pamatujete si článek o tom, jak jsem šila svou první podprsenku? Konečně jsem zvládla ušít si další 🙂 A tentokrát jsem použila střih. Ten jsem koupila na Etsy u Ohh Lulu sews. Jmenuje se Bambi bra a dá se podle něj ušít několik různých variací. I když jsem původně chtěla nějaký, který počítá s vložením vycpávek, stejně jsem tomuto neodolala. Po zaplacení mi přišel opravdu rychle. Obsahoval dva PDF dokumenty – jeden se střihy pro všechny velikosti a druhý obsahoval návod. Toho jsem se trochu obávala, protože při mém posledním pokusu šít podle anglicky napsaného návodu to nedopadlo zrovna šťastně. Některé pokyny jsem nepochopila a tak se pro mě celé šití stalo otravné a rozešitou podprsenku jsem nakonec odložila. Tenhle střih je však nejen dobře vysvětlený, ale také nafocený. Takže celé šití šlo až překvapivě rychle 🙂

Jdeme na to

Střih se skládá ze čtyř částí – dva kusy pro spodní košíček, jeden pro horní a jeden pro zadní díl. Látky jsem měla již koupené z minula, stejně tak ramínka a gumy. Jediné co mi scházelo byly posunovače na ramínka. Po chvilce pátrání v domácích zásobách jsem ale objevila stará ustřižená ramínka která měla kroužky a posunovače přesně v barvě jakou jsem potřebovala. Paráda!

Jako vnější látku jsem použila tělovo-růžový hladký úplet, na podšívku pak jemný tyl. Pro horní košíček pak jemnou krajku. Tím že jsou všechny tyto látky jemné a poměrně průhledné, jsem až na konci zjistila, že všechny švové přídavky docela průsvitají. Příště bych tak raději zdvojila vnější či podšívkovou látku.

Nejdříve bylo třeba sešít vnější spodní díly košíčku, to stejné udělat u podšívky.

Protože jsou látky jemné, pro jejich šití jsem použila pečící papír. Ten jsem pak jen jednoduše odtrhala.

Poté jsem položila látky lícem na líc a mezi ně vložila horní díl (krajkový). Přišila jsem je rovným stehem. Poté jsem látku obrátila a prošila zvrchu. To stejné jsem udělala u druhého košíčku. Oba jsem pak k sobě přišila.

Přišel čas na přišití zadních dílů a gumy. Na spodní část jsem použila gumu s malými očky. Položila jsem ji lícem na líc a prošila cikcak stehem. Gumu jsem během šití natahovala. Poté jsem látku s gumou obrátila tak, že nyní byly z vnější strany podprsenky vidět jen očka. Znovu jsem prošila cik cak stehem.

Guma která lemuje horní část podprsenky se šije obdobně. Tu jsem rovněž natahovala, aby mi pak košíčky dobře seděly a neodstávaly.

A už je skoro hotovo

Dalším krokem bylo přišití zapínání. Předtím jsem si ale podprsenku ještě zkusila, abych zjistila jestli bych zadní díly neměla zkrátit. A taky že jo, na každé straně jsem potřebovala odstřihnout pár centimetrů, aby mi po obvodu podprsenka nebyla moc velká. Poté jsem mohla našít zapínání.

Nakonec přišla řada na přišití ramínek. Tohle byla moje asi nejméně oblíbená část. Stejně jako minule, jsem i u téhle podprsenky bojovala s přišitím ramínek na košíčky. Šila jsem ručně, protože šicí stroj mi vždycky udělal akorát jen velké zmuchlance nití. Navíc jsem ještě nepřišla na to, jak je přišít tak, aby to nevypadalo tak těžkopádně. Předpokládám že si na příště musím sehnat další dva kroužky, abych je mohla použít i vepředu na košíčky a ne jen na zadní díly.

A je to! Co říkáte na výsledek? Já jsem spokojená, i když příště už vážně musím najít střih, který počítá i s vycpávkami.

Mějte se krásně,

Jeden komentá “Romantická podprsenka podle střihu Bambi bra

  1. Romča říká:

    moc zajímavé, hezká a jemná.. ale taky bojuji s tím, že nosím alespoň jemně vycpané podprsenky, bez kostic.. na instagramu mám ve sledování české výrobce sexi prádla, ale všechno bez vycpávek

    • Aneta říká:

      Děkuju! 🙂 Jojo vycpávky jsou fajn, kostice už ne 😀 mě zbyly ještě asi dvě podprdy s kosticema ale taky už bych je ráda vyřadila 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..