Pruh sem pruh tam – propínací šaty bez střihu

Ahoj! 🙂

Tohle léto mě vážně nějak chytly pruhy, protože přináším další pruhovaný počin. A věřte, že to z mého nového pruhovaného šatníku ještě není všechno 😀

Když jsem tuto látku kupovala, neměla jsem konkrétní představu, co s ní budu dělat. Koupila jsem ji tedy pouhý metr. Ležela mi doma asi půl roku, než jsem vymyslela co a jak. Jednoduché propínací šaty, to je ono. Vše jsem naměřila a zjistila, že látka vyjde tak akorát.

Střih

Na střih jsem použila obyčejnou košili. Tato bavlna lehce pruží, avšak přesto jsem chtěla udělat střih volnější, abych měla jistotu, že se v nich budu moci pohodlně hýbat.

Ustřihla jsem jeden kus v celku, na zadní část šatů a dva kusy na přední část.

Přední části jsem schválně udělala širší, protože jsem je plánovala udělat propínací.

Nakonec jsem zjistila, že by šaty vypadaly lépe, kdyby byly propínací jen zhruba do poloviny. Vymyslela jsem tedy takový podvod. Poté, co jsem sešila celé šaty a zbývala pouze přední rozpínací část, jsem sešila j obě přední části od spodního lemu do poloviny šatů, pěkně pruh na pruh, asi 5 cm od kraje. Poté jsem tam, kde končil steh, šaty na jedné straně nastřihla a dostala tak 5 cm pro manévrování. Nastřihnutou část jsem začistila a zahnula.

Knoflíky

Nyní přišel čas na knoflíky. Pečlivě jsem odměřila mezery na knoflíky a navolila na šicím stroji šití knoflíkových dírek. Poté jsem na protější stranu našila knoflíky. Původně jsem našila knoflíky modré, a snad i díky tomu ležely šaty několik měsíců v šuplíku. Nelíbily se mi. Knoflíky jsem ale následně vyměnila za stříbrné a myslím že vypadají mnohem lépe.

No a posledním krokem bylo klasicky začištění spodního lem, průramků a výstřihu 🙂 Pravda, na tomhle ještě musím zapracovat, aby to vypadalo více profesionálně.

Tak a je to. Jednoduché šaty, na které nepotřebujete střih a máte je hotové za chvíli! 🙂

Uvidíme se příště!

Jeden komentá “Pruh sem pruh tam – propínací šaty bez střihu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..