Refashion: Srdcové šaty

Ahoj všichni!

Tohle Refashion jsem vytvořila vlastně už o Vánocích. V sekáči jsem si koupila černobílé kostičkované šaty, ale už od začátku jsem si nebyla jistá, jestli se mi doopravdy líbí. Když jsem se pak asi po desáté na sebe dívala v zrcadle, došla jsem k následujícímu:
1. jsou příliš krátké a poleze mi zadek
2. nelíbí se mi když jsou celé v jednom vzoru

Takže bylo jasné, že šaty v celku nezůstanou. Zbývalo tedy vymyslet co dál. Jelikož šaty byly ze svetrového materiálu a při stříhání z nich padalo dost nitěk, nechtěla jsem do nich zasahovat víc, než bylo nutné. Rozhodla jsem se tak konečně využít halenku, kterou jsem měla doma už dlouho (fotka před se mi bohužel někde zatoulala…). Materiál byl ideální – neprůhledný a držel tvar. Navíc byla halenka volného střihu, takže se klidně dala použít jako sukně. Ani příliš hodně změn nebylo potřeba – po odstřihnutí rukávů a otvoru pro hlavu, jsem mezery na jedné straně sešila a na druhé přidala červený zip. Navíc halenka byla ušita tak, že přední část byla kratší a zadní delší, proto jsem toho využila také u šatů a spodní část nijak neupravovala.

Po sešití živůtku se sukní, jsem ale s výsledkem nebyla spokojená a pořád mi na šatech něco chybělo. Připadalo mi, že spodní a vrchní část nepatří k sobě. Poměrně snadno to ale vyřešil pruh z odstřižené látky, který jsem našila doprostřed živůtku. Šatům hned dodal šmrnc.

Nakonec jsem se rozhodla ještě přidat aplikaci. Dlouho jsem nad motivem nepřemýšlela. Tím, že je sukně červená, mě automaticky napadlo vytvořit srdce. Ze starého trička jsem odstřihla koženkové rukávy a na jeden z nich nakreslila srdce. To jsem pak vystřihla a našila na sukni ručně. Protože jsem použila koženku, nemusela jsem řešit začišťování okrajů.

Díky tomu, že jsem sešívala vlastně již dva hotové kusy oblečení, jsem měla celý projekt hotový poměrně rychle. Pokud bych odečetla čas, který jsem věnovala vymýšlení a přemýšlení s čím by vzor šatů ladil, vešla bych se jistě pod dvě hodiny.

Líbí se vám tohle Refashion nebo by jste něco udělali jinak?

Mějte se krásně,

Komentáře “Refashion: Srdcové šaty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..