Refashion: Co se starým svetrem?

Ahoj všichni, přeju pěkné úterý! Pro dnešní článek jsem si připravila refashion, které se hodí zvláště teď v zimě 🙂 Pokud máte ve skříni starý svetr který už nenosíte z důvodu že je vytahaný anebo se vám prostě nelíbí, je tento článek právě pro vás! Anebo to můžete udělat jako já a koupit nějaký oldschool svetr v sekáči 🙂 A o co že se jedná? Přešití svetru v čepici! Celá práce zabere maximálně půl hodiny, navíc jeden svetr stačí na minimálně dvě čepky.

Nejjednodušší je použít jako střih nějakou čepici kterou máte doma. Ovšem je nutné počítat s tím že látka může jinak pružit, proto tomu střih přizpůsobte. Já si svetr před samotným stříháním nejprve nasadila na hlavu abych nestřihla ani moc ani málo.  Rozměry mé hotové čepice pak jsou následující:

čepice střih

Nutné připočítat také přídavky. Na zahnutí spodního lemu jsem pak přidala 5,5 cm (celková délka před sešitím tedy byla 28,5 cm a to včetně 2 cm přídavků).

Střihala jsem tak, abych měla steh pouze na jedné straně. Aby byly strany souměrné, nastřihla jsem nejprve polovinu čepice a tu pak přeložila a podle ní vystřihla také druhou stranu. Pokud svetr se kterým hodláte pracovat má taková oka, která mají po nastřihnutí tendenci se párat, obšijte nejprve střih a až po té, kousek od prošití začněte stříhat.

čepice střih

Čepici jsem uprostřed na obou stranách nastřihla na délku asi 10 cm, aby lépe seděla na hlavě. Poté jsem čepici sešila. Nastřižené části jsem přišpendlila k sobě a také sešila.

Celou čepici jsem poté začistila cikcak stehem. Jelikož spodní lem čepice nebyl příliš pěkný na to abych čepici jen tak ledabyle zahnula a nosila, rozhodla jsem se, že jej zahnu a prošiju po celém obvodu.

A to je vše! Super jednoduché co? 🙂 Myslím že je to skvělá záchrana pro svetry které už jsou odsouzeny k životu na dně skříně.

Tak zase příště! 🙂

Jeden komentá “Refashion: Co se starým svetrem?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..