Mých TOP 5 Youtube kanálů o šití

Pamatujete si, kdy jste poprvé zasedly za šicí stroj? Možná to bylo na základce, kdy jste pod dohledem šikovné babičky vytvářely svá první díla. Možná to bylo až v dospělosti, kdy vás k šití dovedla touha nosit originální vlastnoručně ušité oblečení. Možná šít teprve začínáte. Já sama zasedla k šicímu stroji na střední škole, kdy mezi mé první počiny patřily jednoduché taštičky. S postupem času jsem pak zkoušela šít další a další věci, první sukni, tričko, šaty. A stále se učím. Mým nejlepším učitelem a zdrojem inspirace jsou youtube videa. Ačkoliv je valná většina videí v angličtině, tak i přesto že angličtinu úplně neovládáte, dá se často pochopit postup na základě toho co vidíte. Vybrala jsem pět mých nejoblíbenějších kanálů, které se vyplatí sledovat.

1. Coolirpa

Coolirpu neboli April, sleduju už asi dva roky. Zaměřuje se především na upcyklaci oblečení ze sekáče v sérii videí “Thrifted Transformations” a nutno říct že je v tom vážně dobrá! Nevzhledný kus oversized oblečení dokáže proměnit v luxusní módní kousek. V jejích videích tak nasbíráte neskutečně moc inspirace třeba i pro DIY maškarní kostýmy. Co takhle vyrobit si kostým jako vystřižený z Hry o trůny?

2. Annika Victoria

Australanka Annika Victoria se stejně jako April věnuje DIY a upcyklaci oblečení. Mám ráda její “Make, Thrift, Buy” videa, kdy na základě podnětů od fanoušků napodobuje módní úlety jako například ponožkové kozačky nebo kalhoty pro čtyři páry nohou (jo, i takové šílenosti existují 😀 ). Její videa sleduju nejen kvůli námětu, ale i proto, že si umí udělat srandu sama ze sebe a to mě prostě baví!

3. Withwendy

Wendy má narozdíl od dvou předchozích youtuberek o něco širší záběr a ve svých videích se nevěnuje čistě jen šití, ačkoliv i tak tvoří převážnou část její youtube tvorby. Na jejím kanálu najdete DIY, cestování či videa o tom, jak vést svůj “Bullet Journal”. Mimo jiné také ukazuje, co všechno obnáší šití svých vlastních svatebních šatů. Wendy má ráda minimalismus a to se odráží také v jejích videích.

4. Debbie Shore

Debbie se věnuje především šití taštiček, kabelek a doplňků. Napsala dokonce několik knih o tom, jak šít ze zbytků látek. Její návody jsou přehledné a už několikrát mi pomohly, když jsem si s něčím nevěděla rady. Nevěřila bych, kolik druhů kabelek se dá vymyslet!

5. Martina M.

Posledním youtube kanálem, který dneska zmíním je kanál slovenky Martiny. Ať už přešívá staré oblečení nebo šije úplně něco nového, myslím že jsou její videa skvělým pomocníkem a inspirací. V každém z nich je nápad a skvělé provedení. Mezi jejími videi najdete i takové, které jsou určeny pro úplné začátečníky. A nejlepši na tom všem je to, že ji rozumíte! 🙂

Máte také své oblíbené youtube kanály? Napište mi vaše tipy! 🙂

Mějte se krásně,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..