Refashion: Jednoduchá sukně z pánské košile

Ahoj! 🙂

V minulém Refashion jsem vám ukázala, jak jsem přešila košili v dámské šaty. Jelikož jsem si nakoupila ale další dvě košile, znamená to, že nás čekají ještě další dvě přeměny! 🙂 Tentokrát jsem se rozhodla pro sukni, která je o mnoho jednodušší na výrobu.

Jak na to?

V podstatě nejdůležitější je určit si, jak chcete mít sukni dlouhou. Já ji chtěla nosit trochu do pasu, ve výsledku mám tak sukni o délce 50 cm. Kdyby jste stříhali pod průramky a sukně by měla být příliš krátká, střihněte klidně výše a na bocích pak sešijte.

Ze všeho nejdříve jsem odpárala kapsu a odstřihla rukávy, aby se mi s košilí lépe pracovalo. Poté jsem ji rozstřihla napůl, jak je vidět na obrázku níže.

Všití gumy

Nyní jsou dvě možnosti jak vložit gumu. Tou první je zahnout vrchní část sukně a vytvořit tunýlek, kterým pak navlečete gumu. Druhou je ušít pásek a ten našít na samotnou sukni. Já zvolila druhou možnost, abych sukni o něco prodloužila.

Nejdříve jsem si změřila obvod pasu a v této délce ustřihla gumu. Pak jsem z odsřihnutých rukávů nastříhala několik pruhů o šířce 8 cm (šířka odpovídá dvojité šířce mé gumy včetně přídavků – guma má 2,5 cm na šířku). Všechny pruhy jsem sešila dohromady, tak, aby vznikl jeden dlouhý pásek. Je třeba počítat s tím, že pásek musí být minimálně v šířce ustřihnuté košile, aby měla guma prostor pro pružení. Já ho udělala ještě delší, aby byl více nařasený. Jeho konce jsem sešila.

Pásek jsem přehnula na půl a sešila ho v šířce cca 3 cm od středu. Nechala jsem si mezeru pro provlečení gumy. Konce gumy jsem pak sešila dohromady. Pásek se krásně nařasil. Řasení jsem rovnoměrně rozprostřela a přišpendlila na sukni lícem na líc. Přišila jsem ho těsně v místě kde končila guma, tedy zhruba 2,7 cm od středu.

Posledním krokem je prošití podélně, aby se sukně neotvírala při pohybu a neodhalovala to co nemá 🙂

Jak jste si jistě všimli, přidala jsem navíc nášivku, která sukni krásně oživila. Tu můžete pořídit v galanterii anebo na Aliexpressu (hledejte pod názvem embroided), odkud ji mám také já.

A tady je výsledek 🙂

Tak co, vyzkoušíte to taky? 🙂

Mějte se krásně!

Jeden komentá “Refashion: Jednoduchá sukně z pánské košile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..