Jak ušít chrániče kolen pro švadlenky

Ahoj všichni,

doufám že se máte fajn! Dnešní návod bude velmi jednoduchý, zato však praktický. Chvíli jsem přemýšlela, jak článek pojmenovat, aby dával smysl a myslím si, že chrániče kolen jsou dost vypovídající 🙂 Já však tomu, co si dneska ušijeme, říkám jednoduše klekací polštářky 🙂

Nápad na ušití klekacích polšářků jsem měla v hlavě už dlouho, ale pořád se k nim ne a ne dostat. Když jsem však tenhle víkend strávila půl dne lezením po čtyřech po zemi, při snaze připravit si střih na nový kabát a následně všechno vystřihnout, řekla jsem si, že přišel čas chrániče na kolena ušít.

Střih je více než jednoduchý a věřím, že ho zvládne opravdu každý.

Materiál

Jak je vidět z úvodní fotky, použila jsem dva druhy látek. Jednak proto, že jsem chtěla využít zbytky a jednak proto, že každá látka je na dotek jiná a přišlo mi vhodné je zkombinovat.

  • Na spodní část jsem použila červený kepr. Tato látka je pevnější a tudíž by měla vydržet i nějaké to šoupání po zemi. Proto na spodní část doporučuji použít hrubší látku, než obyčejnou tenkou bavlnu.
  • Na vrchní část jsem použila látku s vyšším podílem polyesteru, na dotek však poměrně příjemnou. Vrchní část se dotýká kolene, proto chceme aby nás neškrábala a byla příjemná na dotek.
  • Dále jsem použila celkem 4 ks gumy, každou o délce cca 33 cm (Záleží však na tom, jaký naměříte obvod vašeho lýtka. Já gumy střihla delší a potom je ještě několikrát zkracovala tak, aby mi pak chrániče z kolen neklouzaly).
  • Jako výplň jsem použila PES kuličky.

Postup

  1. Z každé látky jsem si vystřihla dvě elipsy o následujících rozměrech:

Zhruba 6 cm od kraje, jsem si na obou koncích vyznačila, kam budu našívat gumu.

2. Gumu jsem našila.

3. Sešila jsem spodní a vrchní část lícem k líci a nechala místo na protočení. Prostřihla jsem zaoblené rohy, aby se látka po otočení nekrabatila. Poté jsem vše začistila.

4. Polštářek jsem protočila a přinechanou dírou a vycpala PES kuličkami. Poté jsem díru ručně zašila.

5. Nyní máte dvě možnosti. Buď gumy sešít dohromady a chránič pak navlékat přetahováním přes nohu. Anebo na jejich konce našít suché zipy. Záleží co vám bude pohodlnější.

A to je vše! Já jsem s výsledkem moc spokojená a vážně nevím, proč jsem se do toho nepustila už dávno 😀

Mějte se krásně!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..