Návod na muchlací dečku pro miminko

Ahoj! 🙂

Jsem tady s dalším článkem, tentokrát to je šití pro miminko. Tuto muchlací dečku, jsem šila jako dárek a myslím že vždy příjemně potěší jak maminku tak miminko 🙂

Materiál

Jako materiál je vhodné použít minky, fleece nebo jinou měkkou, příjemnou látku. Z jedné strany můžete použít také bavlnu, tak jako jsem to udělala já.

Dále potřebujeme stužky různých barev a vzorů.

Postup

  1. Jak tedy ušít dečku pro miminko? Nejprve si vystřihneme dva čtverce – každý o rozměru cca 23 x 23 cm. Já jsem si jeden vystřihla z bavlněné látky, druhý pak z minky.
  2. Poté si vezmeme stužky a nastříháme je na několik malých kousků různých délek. Kolik kusů bude potřeba, zjistíte, když si je cvičně na látku naskládáte. Já například na jednu stranu použila 6 kusů stužek a šňůrek. Celkem jsem tedy potřebovala 24 kusů.
  3. Stužky nyní našpendlíme na okraj látky po celém obvodu tak, aby směřovaly dovnitř. Doporučuji špendlit na bavlnu, lépe se pak prošívá. Špendlíme na líc (strana určená pro pohled).
  4. Když jsou všechny stužky našpendlené, je potřeba je po celém obvodu prošít. Já prošila rovnou dvakrát, abych měla jistotu, že se ani po zatáhnutí neutrhnou. Šijte přibližně 5 mm od kraje.
  5. Nyní přiložíme minky lícovou stranou na líc látky, na které již máme přišité stužky. Ty jsou nyní schované uvnitř.Minky přišpendlíme, na jedné straně si uprostřed necháme díru na protočení. Po celém obvodu prošijeme (cca 1 cm od kraje). Zastřihneme rohy a poté dečku po celém obvodu začistíme overlockem nebo cik cak stehem.

  6. Nyní přinechanou dírou otočíme a vyrovnáme rohy (můžeme si vzít na pomoc špičku nůžek). Dečku nyní opatrně přežehlíme přes bavlněnou stranu. Můžeme také žehlit přes pečící papír.
  7. Opět celou dečku po celém obvodu prošijeme a máme hotovo! 🙂

S tímto rychlým projektem se dá krásně vyhrát. můžete na stužky navléct korálky, kousací kroužky apod. Vyzkoušíte to taky? 🙂

Mějte se krásně!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..