5 tipů, jak zorganizovat malý šicí koutek

Věřím, že každá z nás sní o své vlastní dílně, ve které budou vznikat oděvy ušité s láskou. Bohužel však spousta z nás má omezený prostor pro své šicí umění. Protože já sama mám s tímto zkušenosti, rozhodla jsem se sdílet několik tipů, které vám pomohou s organizací. Určitě vás bude zajímat i to, jak to vlastně vypadá u mě…o tom ale až někdy příště. Nejdřív si tu musím trochu uklidit :))

Tip č.1 – využijte stěny

Nitě, nůžky, špendlíky,… Pokud ve vašem šicím koutku máte sotva prostor pro práci, natož ještě pro skladování šících potřeb, je na čase využít svislé plochy. Tuhle parádní dírkovanou desku, můžete přizpůsobit svým potřebám a zavěsit na ni háčky, kelímky, nebo třeba držák na špulky. Tyto desky jsou dostupné v obchodech pro kutily, ale mají je také v Ikea. 

Zdroj obrázku: Ikea.com
Zdroj obrázku: Ikea.com

Držáky na špulky, se dají rovněž připevnit samostatně na zeď. Dostupné jsou různě na internetu, ale je jednoduché si je také vyrobit! 🙂

Zdroj obrázku: sewmamasew.com

Pokud se Vám nechce vrtat do zdi, nabízí se jiná alternativa. Co takhle ušít si vlastní organizér a zavěsit ho na háček na dveře?

Zdroj obrázku: Pinterest.com

Tip č.2 – žehlení

Pokud šijete, jistě víte, že bez žehlení se prostě neobejdete. Pokud stejně jako já nemáte prostor na roztažení velkého prkna tak, abyste ho měli po ruce, existuje jeho menší alternativa. Malé přenosné stolní prkno jsem sama objevila teprve nedávno, ale od té chvíle na něj nedám dopustit. Našla jsem ho v Lidlu, ale je dostupné také například v Ikea.

Zdroj obrázku: lidl-shop.cz

Tip č.3 – rozložte co se dá

Rozkládací stoly můžou být skvělou alternativou pro dočasné šicí místo. Z malého stolku rázem máte velký stůl, který nabízí prostor také pro stříhání a skládaní střihů. Stejně tak se koukněte také po sklápěcích stolech, které mohou být ještě lepším řešením.

Zdroj obrázku: bonami.cz

Tip č.4 – úložné prostory pod postelí

Pod postel se toho vejde! Pokud vaše postel nedisponuje zabudovaným šuplíkem, kupte si boxy pod postel. V nabídce na internetu jsou různé velikosti, takže určitě najdete takové, které přizpůsobíte nejen svým potřebám, ale také výšce vaší postele 🙂

Zdroj obrázku: moebelix.com

Tip č.5 – skladujte látky chytře

Látky dokážou zabrat opravdu hodně místa. A pokud už prostě nemáte místo vecpat do vašeho šícího koutku další skříň, úsporným řešením mohou být ramínka. Ideální jsou ty na kalhoty, protože se na ně vleze více látek.

 

Zdroj obrázku: iheartorganizing.com

 

A co vy? Máte nějakou super vychytávku, jak ušetřit místo? Podělte se 🙂

Mějte se hezky,

 

 

Příspěvek byl zveřejněn v Píšu se štítky .

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..